over

Bar Bolsjewiek , te vinden in het pand dat vroeger een van de bolwerken van het UWV was, en waar nu het bedrijfsverzamelgebouw de Stadstuin zit: Europalaan 20 in Utrecht.

Bar Bolsjewiek is tijdelijk op de donderdagen en vrijdagen geopend van 12.00 tot 21.00, en daaromheen wisselend op het moment dat er groepen of evenementen zijn. Daarnaast verwelkomen we graag, buiten deze uren om, groepen die leuke ideeën hebben of die de ruimte willen afhuren. Voor meer info hierover, mail naar barbolsjewiek@barbolsjewiekgmail-com .

We krijgen regelmatig de vraag, in een enkel geval uit zich dat zelfs in een bezorgd telefoontje of we geen communistisch bolwerk zijn, met de vraag waar onze naam vandaan komt.

Geen zorgen, met elke politieke opvatting ben je gewoon welkom bij ons. De naam Bolsjewiek is bedoeld als duiding naar de grauwe, Oost-Europese sfeer die het pand in eerste instantie bij ons naar boven bracht, in combinatie met de grote bouwput van de hele straat die zo’n beetje gesloopt werd, en de tippelzone die recht voor onze deur liep tot juli 2021.

Een vrij on-Utrechts en on-Nederlands beeld, alles zo samen, wat ons betreft. Dat vonden wij een goede reden om voor de naam Bolsjewiek te kiezen, voor zover je een reden nodig hebt natuurlijk, want bovenal vinden we dit gewoon een leuke naam voor deze plek.