pizza

Vanwege de tijdelijke sluiting van onze horecazaak door de maatregelen tegen corona, zijn we begonnen met pizza’s to go. Inmiddels kunnen we weer open, maar deze pizza’s zijn zo goed bevallen dat we hier mee doorgaan!

Pizza’s met een bodem van desem, waarvoor we dagelijks deeg ophalen bij de Broeibakkerij, iets verderop in de buurt. Bouke de bakker heeft jarenlange ervaring met dit mooie product en met de wilde vergisting die zorgt voor een bijzondere, eigen smaak. Deze laten we nog een paar uur rijzen, waarna we er bollen van deze draaien. Deze laten we vervolgens nog minimaal 24 uur rijzen, waardoor je verzekerd bent van een perfecte bodem voor je pizza.

Voor de toppings, die we regelmatig wisselen, laten we groentes komen van een lokale groenteboer, en proberen we zo veel mogelijk samen te werken met leveranciers die met liefde omgaan met hun product, zoals een deel van de kaas dat van Remeker vandaan komt, en het vlees dat we bij Gerrit Takke halen.

De pizza’s bakken we vervolgens, elke donderdag en vrijdag, een paar minuten minuten in onze steenoven, op zo’n 375-425 graden. Check onze Instagram-pagina voor het meest recente menu, we doen ook ons best het menu hier op de website zo actueel mogelijk te houden 🙂


Sinds halverwege oktober 2020, in de tweede lockdown waarbij we de deuren weer dicht moesten gooien, zijn we onze pizza’s verder gaan uitbouwen. Sindsdien bieden we de desempizza’s op drie manieren aan; zoals je hierboven kan zien vers uit de steenoven, als diepvriespizza of als pizzabol.

De diepvriespizza’s zijn een slag kleiner dan de pizza’s die we vers uit de oven serveren, en zijn ook in de steenoven gebakken. Vervolgens worden deze teruggekoeld, gevacumeerd en ingevroren, waardoor je deze makkelijk thuis kan afbakken.

De bollen die we gebruiken voor de pizza’s zijn nu ook als bol te koop, waardoor je thuis los kan gaan met je eigen creaties. We leveren de bol met een beetje roggemeel voor het uitvouwen, onze tomatensaus, jonge kaas en cheddar, en hebben een instructievideo gemaakt om het je thuis nog wat makkelijker te maken de mooiste pizza’s te maken.